TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA (TVU), šolsko leto 2020/21

Tedni vseživljenjskega učenja so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt deluje pod vodstvom Andragoškega centra Slovenije. S projektom opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

V projektu naša šola sodeluje tretje leto. Letos so učenci od 1. do 9. razreda sodelovali pri različnih dogodkih:

Družina – moje varno zavetje (6. 10. 2020)
V tednu otroka smo se z našimi najmlajšimi otroki pogovarjali in ustvarjali na temo družine. V sklopu tega smo spregovorili tudi o raznolikosti in več tipih družin. Učenci so svoje izdelke razstavili in z njimi okrasili šolski hodnik.

Potopis (8. 10. 2020)
Devetošolka je pripravila potopisno predavanje o ZDA. Potopisno predavanje je bilo izjemno pestro, zanimivo in poučno.

Verzi v nemškem jeziku (21. 9. 2020) 
Zaradi prekratkega termina in ostalih obveznosti, v katere so vpeti učenci, smo se namesto snemanja filma lotili pisanja z roko. Da pa stvar ne bi bila preveč enostavna, smo se lotili verzov o prijateljstvu, in sicer v nemškem jeziku.

Naredim si svojo lutko (28.–30. 9. 2020)
Lutka je izredno dober medij, sredstvo za komunikacijo, ki posamezniku lahko pomaga pri premagovanju različnih težav. Z otroki smo izdelali lutko iz alufolije, izdelke pa predstavili na razstavi, ki krasi šolski hodnik.

Debata (19. 9. 2020)
Letošnje debatno tekmovanje je bilo prežeto z aktualno tematiko. Naši učenci so debatirali na debatno trditev: Šolanje na daljavo je bolj efektivno kot normalen pouk v šoli. Učenci so predstavili obe plati medalje. Bolj prepričljivi so bili učenci, ki so zagovarjali delo v šoli.
Nataša Čupeljić,
vodja projekta na šoli

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)