Humanitarna akcija “POKLONI ZVEZEK”

Dragi starši, dragi učenci,

naša šola se tudi letos pridružuje humanitarni akciji Slovenske karitas »Pokloni zvezek«.

Toplo ste vabljeni, da poklonite nov, velik, črtan zvezek, ki mu učenci priložijo še razglednico s svojimi željami za prejemnika. Razglednice bodo na voljo, ko se vrnemo v šolo, seveda pa lahko učenci kaj narišete in napišete tudi doma.

Akcija zbiranja zvezkov bo potekala do 11. junija 2021.

Učenci bodo zvezke lahko oddali v kabinet za tuje jezike, kjer bo pripravljena označena škatla.

Za vaš prispevek v obliki darovanega zvezka se vam že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,

Dolores Malić,
mentorica

Pomladna okrasitev mesta

Zavod Celeja nas je pozval k pomladni okrasitvi mesta. Z veseljem smo se odzvali in naši Roševci so zelo uspešno opravili nalogo. Risbice, piščančki, zajčki, takšni in drugačni krasijo izložbe našega mesta. Na drevesih visijo barvne hišice, ki kar kličejo po pomladi. Sprehodite se po mestu in občudujte pisane izložbe in drevesa. –KLIKNI–

Natečaj Evropa v šoli 2020/21

Tudi v letošnjem šolskem letu 2020/21 so učenci OŠ Frana Roša sodelovali v natečaju Evropa v šoli. Letošnja tema je bila Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga. Natečaja so se udeležili učenci in učenke od 3. do 9. razreda, in sicer na likovnem, literarnem, fotografskem in video področju. Delo je tokrat potekalo nekoliko drugače, saj je večina učencev ustvarjala s pomočjo mentoric na daljavo. Z velikim veseljem sporočamo, da je bila motivacija kljub temu zelo velika, saj so nastali krasni izdelki in bili izbrani na regijskem področju.

REGIJSKI NAGRAJENCI:

  • 2. mesto na likovnem natečaju je dosegel Liam Bolarič iz 3. a razreda za izdelek z naslovom Ne mečimo hrane stran, da bo ves svet mavrično obarvan, pod vodstvom mentorice Mojce Merčnik,
  • 3. mesto na likovnem natečaju je dosegla Trina Zrnič iz 5. b razreda za izdelek z naslovom Na pravi strani sveta, pod vodstvom mentorice Petre Steiner,
  • in 4. mesto Andreja Ježovnik iz 9. a razreda za izdelek z naslovom Živila sebičnosti, pod vodstvom mentorice Maje Skakić.
  • 1. mesto na literarnem natečaju je dosegel Teodor Kuzmanović iz 3. b razreda za izdelek z naslovom Hrana, pod vodstvom mentorice Petre Steiner,
  • in 2. mesto na literarnem natečaju Lovro Volavšek iz 5. b razreda za izdelek z naslovom Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga, pod vodstvom mentorice Petre Steiner.
  • 1. mesto na fotografskem natečaju je dosegla Allina Bek iz 7. a razreda za fotografijo z naslovom Naj hrana kroži, naj jo bo dovolj zate, zame in za živali, pod vodstvom mentorice Maje Skakić.
  • Na video natečaju sta dosegli 1. mesto Eva Jug Perc in Lea Ravnak iz 8. a in 8. b razreda za video z naslovom Kati in kuharska vročica, pod mentorstvom Maje Skakić,
  • in 2. mesto na video natečaju je dosegla Lina Kačičnik iz 8. a za video z naslovom Smet za nekatere ljudi, hrana za druge, pod mentorstvom Maje Skakić.

Mentorice se vsem iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. Sedaj pa držimo pesti, da se bodo odlično uvrstili tudi na državnem delu za najboljše izdelke v Sloveniji in si pridobili naziv »državni nagrajenci« natečaja Evropa v šoli.

Obvestilo za starše (29. 1. 2021)

Spoštovani starši!

V priponki najdete informacije o poteku vzgojno-izobraževalnega dela v naslednjem tednu.

Predvidena sprememba odloka, ki bo začel veljati s 30. 1. 2021, dovoljuje izvedbo pouka v prvem triletju v rdečih regijah. Predvidena sprememba odloka (v kolikor sprejeta) bo dodatno omogočala vzgojno izobraževalno delo za učence od 1. do 3. razreda v rdečih regijah od vključno 1. 2. 2021 dalje.

Sporočam torej, da učence (ne glede na prejšnje obvestilo) pripeljete k pouku že v ponedeljek, 1. 2. 2021.

Žal pa moram kljub vsemu opozoriti, da redno spremljajte tudi epidemiološke razmere. V primeru, da bo Savinjska obarvana črno, izvedba pouka v šoli ne bo mogoča.
Kot zapisano že v prejšnjem mailu, vas bom o vsem sproti obveščala.
Lep pozdrav,

Nataša Gajšek Ključarič,
ravnateljica

 

Obvestilo za starše

Spoštovani starši!

Včeraj smo vas obvestili, da bo od torka, 26. 1. 2021, vzgojno-izobraževalno delo za učence
od 1. do vključno 3. razreda ponovno potekalo v prostorih šole.

V pripetem dokumentu najdete podrobnejše informacije .

NOVO: V pripetem dokumentu najdete URNIK KOSIL .