Dobrodelni srečelov

Dragi učenci, spoštovani starši!

Naš vsakdan je zaradi različnih epidemioloških ukrepov, kljub temu da se trudimo ohranjati »normalnost« in vedrino duha, milo rečeno nenavaden in okrnjen. Med številnimi dejavnostmi, ki jih ne moremo izpeljati, je tudi novoletni bazar. Kljub vsemu pa se dobrodelnosti ne bomo odpovedali in bomo v prihodnjem tednu izvedli naš že TRADICIONALNI DOBRODELNI SREČELOV.  Kot vsako leto vas bomo razveselili z dobitki, še bolj pomembno pa je, da bomo denar od prodaje srečk namenili v Rošev sklad za učence naše šole, ki potrebujejo pomoč.

Srečke bomo prodajali v četrtek, 9. 12., in v petek, 10. 12. 2021. Cena srečke je 4 €. Prvi dan bo možen nakup ene srečke, še kakšno boste lahko kupili naslednji dan, če bodo, seveda, še na voljo. Dobitki so podobni, kot ste jih vajeni iz prejšnjih let. Del dobitkov pa bodo tudi izdelki, ki so jih nekateri učenci ustvarili za načrtovani bazar.

Naj nas vodi misel, da je bistvo srečelova pomoč, solidarnost, dobrodelnost, prijaznost.

Hvala vam!

Fit najstnik zdravo živi, zakaj ne bi še ti?

Le kdo na Rošu si ne želi biti FIT? Mislim, da takšnega ni.

Zato smo se učenci in učitelji Osnovne šole Frana Roša pridružili projektu Fit najstnik. Projekt je nastal pod okriljem Špele Sešlar, prof. športne vzgoje na Gimnaziji Celje Center ter vaditeljice skupinskih vadb, in Mojce Cepuš, certificirane nutricistke, ki sta za vse, vadbe in zdravega sloga željnih, sestavili učinkovit program vadb ter zdravih jedilnikov.

S ponedeljkom, 15. 11. 2021, pričenjamo z izvedbo 4-tedenskega projekta Fit najstnik. Poleg vadb, ki jih bomo 1 x tedensko izvajali v šoli, preostale 4 dni pa, s pomočjo pripravljenih posnetkov, v okolju Teams, bomo našo pozornost namenili tudi zdravi prehrani. Pripravljene imamo posnetke, ki spodbujajo k pripravi zdravega obroka, vsi ti pa so podkrepljeni s jedilnikom in recepti.

Da ne bi ostalo samo pri vadbi, bodo naše kuhatrice pripravile tudi Fit malico.

Naši cilji so:

  • spremeniti svoj življenjski slog;
  • spoznati, da lahko postane vsakodnevana telesna aktivnost užitek in sprostitev;
  • spremeniti prehranjevalne navade in se naučiti načrtovati ter pripravljati zdrave obroke;
  • vzdrževati telesno težo.

Projektu se je do sedaj pridružilo 120 učencev in 17 učiteljev. Kot že rečeno pričnemo 15. 11. in končamo 12. 12. 2021. Morda interval ponovimo tudi pomladi?

Fit najstnik zdravo živi, zakaj ne bi še ti?

Tanja Dremšak,
mentorica

Kulturna šola 2021

V torek, 5. oktobra 2021, je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini potekala zaključna slovesnost projekta Kulturna šola 2021, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD).
Letos smo še posebej ponosni, saj je naša šola prejela priznanja za posebne dosežke na področju literarne dejavnosti.

Obrazložitev priznanja za OŠ Frana Roša Celje

Delovanje Osnovne šole Frana Roša iz Celja ne bi moglo biti bolj prežeto s kulturo. Na šoli že vrsto let uspešno razvijajo široko paleto kulturno-ustvarjalnih dejavnosti, v katere se vključujejo vsi razredi. Opazno poslanstvo šole z mentorji in učitelji je v spodbudah učencev k pridobivanju širokega znanja, predvsem si prizadevajo za razvoj vseh ustvarjalnosti ter sodelovanje mladih na vseh kulturnih področjih. Posebna pohvala gre učiteljskemu zboru in vodstvu, ki se poleg rednega dela dodatno strokovno izobražuje, še posebej na področju literature. Šola nosi ime po slovenskem pesniku, pisatelju in dramatiku, Franu Rošu. Njegovo ime in literarno ustvarjanje ponosno oznanjajo že 35 let na državnem natečaju mladih literatov 8. in 9. razredov iz vse Slovenije in zamejstva. Preplet znanja, kulture in ustvarjalnosti, sodelovanje na različnih literarnih dogodkih in festivalih, spodbude k branju in spoznavanju rojstnih krajev slovenskih pesnikov in pisateljev, prijazna šolska knjižničarka in knjižnično zavetje so dobra popotnica, da mladi spoznavajo in vzljubijo zgodbe, pesmi in druga literarna besedila ter začnejo ustvarjati še sami. Za promocijo branja in razvoj literarne ustvarjalnosti v šolskih prostorih in širše – podarjamo osnovni šoli Frana Roša iz Celja ob nazivu kulturna šola tudi posebno priznanje za literarno področje.

ISKRENE ČESTITKE!

Več o tem si lahko preberete na spletni strani celje.info.

Varstvo učencev 2., 3. in 4. razreda

Spoštovani starši!

Vsako leto se kaže povečana potreba po varstvu učencev, ki obiskujejo 2. do 4. razred in jih starši pripeljete v šolo pred siceršnjim predvidenim prihodom malo po osmi uri. Razumemo stiske staršev, da iz službenih razlogov in zaradi nižje kronološke starosti otrok tudi v nižjih razredih potrebujete varstvo.

Na šoli zato staršem ponujamo možnost (gre za plačljivo storitev od meseca oktobra dalje), da koristijo varstvo učencev, ki je namenjeno otrokom, ki obiskujejo 2., 3. ali 4. razred.

Več informacij najdete v priloženi prijavnici.

V kolikor želite koristiti takšno obliko varstva, vas prosimo, da izpolnite priloženo prijavnico in jo oddate razredničarki.

Prijazen pozdrav.

Nataša Gajšek Ključarič,
ravnateljica

Vrnitev petošolcev

Spoštovani starši.

Petošolci sporočajo, da bodo v Celje prispeli predvidoma okoli 18.45 ure.
Za podrobnejše informacije o času njihove vrnitve še najprej spremljajte obvestila na šolski spletni strani.